Over de Bim

hea

 

De meubelmakers van De Bim vertalen uw woonideeën naar een exclusief interieur op maat dat perfect aansluit op al uw wensen. De vervaardiging geschiedt in onze eigen werkplaats, waarin authentieke materialen, ambachtelijke en moderne technieken samenkomen tot vakmanschap.

De naamgeving van meubelmakerij De Bim is afgeleid van de streek waar het bedrijf gestart is: dit landbouwgebied werd vroeger “De Bim” genoemd.
De Bim is een klein klantgericht familiebedrijf dat in 1988 is begonnen met het vervaardigen van maatwerk meubelen voor lokale klanten. Niet lang hierna werden voor een meubelwinkel kleine series kasten geproduceerd. Particuliere klanten in het zuiden van Nederland en het noorden van België wisten De Bim ook steeds vaker te vinden. Hier kwamen zeer gevarieerde opdrachten uit voort waar veel vakmanschap aan te pas kwam. De steeds meer uitdagende klantvraag heeft ervoor gezorgd dat De Bim zich naast “losse” maatwerkmeubelen is gaan richten op interieurs en maatkeukens.

Ook het machinepark is door de jaren heen sterk ontwikkeld. Na enkele jaren is het afwerken van producten in eigen beheer genomen, door het aanschaffen van een spuitcabine.
Ook is begin 2000 een CNC gestuurde bovenfrees aangekocht. Met deze machine kunnen veel (complexe) bewerkingen op een nauwkeurige en snelle manier uitgevoerd worden.
Een kantenlijmer is aangeschaft om plaatmaterialen op een professionele manier af te werken. En in 2009 is de oude formaatzaag vervangen door een computergestuurd exemplaar.
Kortom meubelmakerij De Bim innoveert!

De unieke kracht van De Bim is het vertalen van persoonlijke klantwensen naar een op maat gemaakt en exclusief eindproduct.

De producten van De Bim zijn erg divers, maar omvatten vooral maatwerk dat varieert van kasten, tafels tot complete keukens, wandmeubelen en interieurs.